İşte Özgür Özel'in TUSAŞ'taki terör saldırısı hakkında açıklamaları!

Güneydoğu ve Doğu gezisi için dün Diyarbakır'a giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TUSAŞ'a terör saldırısı sebebiyle geziyi iptal etti. İşte konuya dair diğer detaylar haberin devamında...

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesinde, saat 15.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafınca silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğu turu kapsamında bulunduğu Diyarbakır'da; Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

"Bir yandan da burada biraz önce konuşmalar başlamışken bir not iletti dostlar. Ankara’da TUSAŞ‘ta Kahramankazan tesislerinde bir canlı bomba saldırısı, peşinden bir çatışma var. Şehit ve yaralanan kişiler var. Tabii olay çok yeni, dikkatle takip ediyoruz. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü kimden ve nereden ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz. Burada tam da bu saldırıyı görünce insanın aklına, buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. 7 Haziran’a birkaç gün kala Diyarbakır’dan başlayan ve 1 Kasım’a kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslına bakarsak 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl izleyeceği yolu göstermeye çalıştığını anımsamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Biz bugün Diyarbakır’da dün Ankara’da Türkiye’nin gündeminden terörün çıkmasını, şehitlerin çıkmasını, ananın nereli olursa olsun, Kürt de olsa Türk de olsa, Batı’dan da olsa Doğu’dan da olsa gözyaşının durmasını, artık bu ülkede 86 milyonun barış, kardeşlik, rahatlık içinde yaşayıp refaha kavuşmasını, yoksulluktan kurtulmasını, gelecek endişesinden Kürt’ün de Türk’ün de Alevi’nin de Sünni’nin de gençlerinin kurtulmasının umudundayız. Tabii ki kolay olmayacak." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.