İşte savaşın gerçek yüzü: Babanın sırtında aynı gömlek, aynı yelek!

Dün Fırat Kalkanı kapsamında El Bab'ta savaşan Türk askerlerine IŞİD tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 5 asker şehit olmuş, 12 asker de yaralanmıştı. Bu olayın en çarpıcı görüntüsü ise hayatını kaybeden...

Dün Fırat Kalkanı kapsamında El Bab'ta savaşan Türk askerlerine IŞİD tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 5 asker şehit olmuş, 12 asker de yaralanmıştı. Bu olayın en çarpıcı görüntüsü ise hayatını kaybeden askerlerden Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın babasının, oğlunun şehit olduğu haberinin verildiği an çekilen fotoğrafıydı. 

El Bab'ta hayatının kaybeden Gökhan Kılıç'ın 3 ay önce evlendiği ve daha 3 gün önce izinden dönmüş olduğu ortaya çıkmıştı. Subaylar, Gökhan Kılıç'ın Adana'daki baba evine, ölüm haberine vermek üzere geldi. Anne Fadime Kılıç, subayları kapıda gördüğünde fenalık geçirdi. Baba Mehmet Kılıç ise haberi veren subayın gözlerinin içine baktı. Bu an çekilen fotoğrafı hafızalara kazındı:

Sonra bir fotoğraf daha ortaya çıktı. Daha önce, aylar önce çekilmiş bir fotoğraftı. Fotoğrafta oğlu Gökhan Kılıç'la birlikte babası Mehmet Kılıç görünüyor. Oğluna sımsıkı sarılan baba Mehmet Kılıç'ın üzerinde, acı haberi aldığı an da giydiği yelek ve gömlek bulunuyor. Aynı gömlek, aynı yelek... Bu savaşta kimler, kimlerin çocukları ölüyor; bunun en yalın iki fotoğrafını okurlarımızla paylaşıyoruz:



 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

H.K.G. davası: Sanıklar yeniden hâkim karşısında
Altı üstü kıytırık eski bir siyasetçisin
Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor
Sinan Ateş iddianamesinde cinayetin sebebi yazmıyor
Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!