İşte seçimin en erken bittiği sandık!

Batman'ın Yolveren köyündeki 23 seçmenin bulunduğu 2313 nolu sandık, Batman'da seçimin en erken tamamlanan sandığı oldu. sandık

Batman'ın Yolveren köyündeki 23 seçmenin bulunduğu 2313 nolu sandık, Batman'da seçimin en erken tamamlanan sandığı oldu.

Batman'da 2014 yerel seçimlerde 2 seçmen ile sandığa giden Yolveren köyü, son zamanlarda Almanya'da gurbetçilerin köylerine dönmesiyle seçmen sayısını 23'e çıkardı.

354 bin 124 seçmenin bulunduğu Batman'da sabah 07.00'de oy verme işleminin başlamasıyla, Yolveren köyünün 23 seçmeni sandık başına gitti. 2313 nolu sandıkta oy verme işleminin başlamasıyla, köyde seçimler kısa sürede tamamlandı.

2 ay önce kaybettiği eşiyle birlikte 2014 seçimlerinde oy kullandıklarını anlatan Yolveren köyü muhtar adayı 7 çocuk babası Mehmet Alcu (81), "19 yıldır bu köyde muhtarlık görevi yapıyorum. Bu kez sandıkta oy kullanan seçmen sayımız Almanya’da oturan seçmenlerin gelmesiyle arttı. Buruk bir seçim yaşıyorum. 2 ay önce eşimi kaybettim. Bu kez sandık başına giderken eşimi hatırladım. Çocuklarım Almanya'da yaşıyor. Köyde yeniden muhtar adayı oldum. Rakibim de yok. Seçimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı