İşte Türkiye'de en sık görülen cinsel sorunlar

Kendisine gelen cinsellik sorularını yayımlaması ve cevaplamasıyla sık sık gündeme gelen klinik psikolog Esra Ezmeci, Katarsis programında Gökhan Çınar'ın konuğu oldu.

Kendi hayatıyla ilgili de pek çok soruya yanıt veren Ezmeci, Türkiye'de cinselliğin hala tabu olması sebebiyle kendisine bu kadar cinsellik içerikli soru geldiğini söyledi.

Esra Ezmeci Türkiye'de en çok görülen cinsel rahatsızlıkları da açıkladı. Kadınlar için bu sorun orgazm ve vajinismus. Ezmeci bunun nedenini şöyle açıkladı:

Kız çocukları hep korkutularak büyütülüyor. Aman yapma dur, ayıptır deniliyor. Bu nedenle inanılmaz bir vajinusmus var. Ayrıca kadınlar kendilerini keşfetmedikleri için orgazmı da bilemiyorlar.

Erkeklerde ise erken boşalma var çünkü çok erken yaşta mastürbasyon yine ayıp denildiği için kapı aralarında kimse görmesin diye yapıldığı için otomatik olarak erken boşalmaya alışıyor erkekler. Yurt dışında mastürbasyon yapan çocuğu fark etsen bile rahatsız etmezsin. Biz de ise çocuk yakalanmamak için çok hızlı yapıyor, bu da otomatik olarak kaydoluyor.

İşte Türkiye'de en sık görülen 5 cinsel sorun:

Erken boşalma

Erkekler tarafından sıklıkla büyük bir sorun haline getirilen bir sağlık sorunudur. Çözümü mümkündür. Çözülmediği takdirde çiftler arasında cinsel ilişki bazında sorunlar ve sıkıntılar yaratır.

Vajinismus

Kadınların yaşadıkları, vajinal kaynaklı sorunlardan bir tanesidir. Bu sorun cinsel ilişki sırasında kadının acı duymasına ve ilişkiden zevk almak yerine acı almasına sebep olmaktadır. Bu tarz sorunlarda bir cinsel sağlık uzmanından destek almanız gerekir.

Orgazm sorunları

Orgazm sorunları yaşayan çiftler ise kesinlikle iyi bir tedaviden ve teşhis sürecinden geçmelidirler. Çünkü ne sebeple cinsel isteksizlik duyulduğu ve nasıl bir çözüm yolu geliştirileceği çiftlerin cinsel hayatları için önemli bir konu.

İktidarsızlık sorunu

İktidarsızlık sorunu ise son yıllarda çokça yaşanan bir erkek kaynaklı sorundur. Sebepleri ne olursa olsun cinsel ilişkide çiftleri büyük bir sorun olarak karşılar.

Cinsellikten tiksinme ve bağımlılık duyma

İkisi zıt bir durumdur. Birinde kişi hiç cinsel ilişki istemezken diğerinde durmadan bir cinsellik arzusu duyar. Bu da her iki noktada büyük bir sorundur.