İşte Türkiye'nin Dava Atlası

Adıyaman'da tazminat, İstanbul'da alacak, Gaziantep'te ise en çok boşanma davası açıldı

Adalet Bakanlığı'nca geçen yıl hukuk yargılamalarındaki davaların türlerine yönelik yapılan çalışmayla Türkiye'nin "Dava Atlası" çıkarıldı. Buna göre; Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Hakkari, Van ile Ağrı'da en çok tazminat; İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Muş'ta en çok alacak; Yalova'da en çok tüketici davası açıldı. Gaziantep'te ise en çok boşanma davası açıldığı kayda geçti.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, 2021'de hukuk mahkemelerindeki davaların türlerine ilişkin araştırma yaptı. Bu araştırmayla Türkiye'deki hukuk yargılamaları incelendi. İllere ve coğrafi bölgelere göre yapılan çalışmayla Türkiye'nin "Dava Atlası" oluşturuldu.

En çok boşanma davası Gaziantep'te

Atlasa göre 67 ilde en çok veraset konusunda dava açıldı. Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Hakkari, Van ile Ağrı'da en çok tazminat; İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Muş'ta en çok alacak; Yalova'da en çok tüketici davası açıldı. Gaziantep'te ise en çok boşanma davası açıldığı kayda geçti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tazminat davaları önde

Bölge bazlı araştırmada tüm bölgelerde en çok açılan davaların ilk sırasında veraset; ikinci sırada ise Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde alacak; Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde boşanma; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise tazminat davaları yer aldı. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı