İşte Türkiye'nin tarih tarih normalleşme planının tüm ayrıntıları

Çin'in Wuhan kentinde süregelen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgının ne süre denetim altına alınacak ve günlük yaşam ne süre normale dönecek?

Çin'in Wuhan kentinde süregelen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgının ne süre denetim altına alınacak ve günlük yaşam ne süre normale dönecek? soruları yavaş yavaş yanıt bulmaya başladı "Normalleşme planı" adında olan plan 3 aşamadan oluşacak. İşte tarihleriyle planın ayrıntıları...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geldiğimiz noktada salgını yatay seyre geçirmeye başladığımızı görüyoruz. Ramazan ayı süresince da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin düzgüsel hayata geçişini hedefliyoruz" ifadeleriyle normalleşme için Ramazan ayı sonrasını işaret etse de öncesi içinde hazırlık yapılıyor.

Habertürk'ten Esra Dere'in haberine bakılırsa; son kabine toplantısında bu mevzu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönerge verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koordinesinde tüm bakanlıklarını emek vermesi başladı. "Normalleşme planı" başlığında salgın denetim altına alındıktan sonrasında yapılacaklar takvimlendirilecek.

3 AŞAMALI NORMALLEŞME PLANI

3 aşamalı planın ilk aşaması Ramazan Bayramı'ndan derhal sonrasında başlamış olacak ve yaz sonuna kadar sürecek. İkinci aşaması eylül ayından yıl sonuna kadar devam edecek. Üçüncü ve son aşaması ise aşı çalışmalarına bağlı olacak.

Ocak 2021'de başlayıp aşının bulunup uygulanmaya başladığı tarihe kadar devam edecek. Planın her aşamasında günlük yaşamın birazcık daha normale dönmesi sağlanacak.

EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

Her bakanlık kendi yetki alanı çerçevesinde fiil planı hazırlayacak. "Normalleşme planı" gelecek hafta yapılacak kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Son hali verildikten sonrasında kamuoyuna duyuru edilerek lüzumlu adımlar atılacak. Planın hayata geçmesinde salgının Türkiye'deki seyri belirleyici olacak.

İŞTE TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞME PLANI

Hazırlık süreci: Mayıs

Aşama 1: Haziran-eylül

Aşama 2: Eylül-aralık

Aşama 3: 1 Ocak 2021- Aşının bulunarak uygulanması

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı