İstifa eden AKP Milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu uyuşturucu ticareti'nden tutuklanmış

AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu T.Z., uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklandı. Araçta 20 kilogram skunk ele geçirildi. Zenbilci, oğlunun adı geçmesine tepki olarak istifa etti, "Soruşturmanın etkin yürütülmesi en büyük beklentimdir" dedi.

AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu T.Z., uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir uyuşturucu soruşturması kapsamında gerçekleşti. T.Z.'nin kullandığı araçta yapılan aramada 20 kilogram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Dikkat çeken bir detay ise, bu aracın milletvekili Zenbilci adına kayıtlı olmasıydı.

Gözaltına alınan T.Z., Osmaniye Adliyesi'ne çıkarıldıktan sonra uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklandı. Bu gelişmelerin ardından Ahmet Zenbilci, bir yazılı açıklama yaparak istifa etti. Zenbilci, istifa nedenini "bir adli soruşturmada oğlunun adının geçmesi" olarak belirtti. Olayın kendisi için oldukça üzücü olduğunu vurgulayan Zenbilci, "Asla tasvip etmediğim bu durum sebebiyle, soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu süreçte partisine zarar vermemek için istifa ettiğini dile getirdi. 

Bu olay, hem Adana'da hem de genel siyasette önemli yankılar uyandıracak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.