İstifa eden İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz kimdir?

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, partisinden istifa ettiğini duyurdu ve istifa nedenini; Bir yılı aşkın süredir yapılan yanlış tercihler beni İYİ Parti'den ayrılmaya ve ülkemiz için yeni bir yapı altında çalışmaya itiyor," şeklinde açıkladı.

Türk ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçi Bilge Yılmaz, 1968 yılında doğdu. Annesi ressam ve Kültür Bakanlığı'nda idareciydi, babası ise matematik öğretmeniydi. Erzurum'da tanışan çiftin oğlu olarak Balıkesir'de doğdu ve çocukluk yıllarını ülkenin çeşitli kentlerinde geçirdi. İlkokulu Ankara'da Ergenekon İlkokulu'nda başladı ve İstanbul'da tamamladı. 1981'de Galatasaray futbol altyapı takımına seçilmesine rağmen, eğitimine odaklanmak için futbola devam edemedi.

BİLGE YILMAZ'IN EĞİTİMİ

İngilizce eğitim gördüğü için lise eğitimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlayan Bilge Yılmaz, daha sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi'ne geçti.

Lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde başlayan Yılmaz, aynı zamanda fizik alanında çift anadal yaparak Temmuz 1991'de mühendis ve fizikçi unvanlarını aldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde iktisat derslerini aldığı Murat Sertel'in etkisiyle ekonomi bilimine ilgi duyan Yılmaz, eğitimine ABD'nin önde gelen kurumlarından Princeton Üniversitesi'nde iktisat alanında devam etti. Yüksek lisansını 1994'te, doktorasını ise 2000'de tamamladı.

BİLGE YILMAZ'IN SİYASİ KARİYERİ

Yurt Partisi'nde Parti Meclisi Üyeliği görevinde bulunan Bilge Yılmaz, Nisan 2021'de Türkiye'ye gezme amacıyla geldiği sırada siyasete atılmaya karar verdi. Bu süreçte muhalefet partileriyle görüşmeler yaparak Ekim 2021'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı olarak göreve başladı.

Erhan Usta'nın grup başkanvekilliğine atanmasının ardından, 23 Aralık 2021'de İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!
İstanbul'da HPV Aşısı Programı: 85 Binden Fazla Başvuru Alındı
Erzurum'da Anne Cinayeti: İyi Hal İndirimiyle Müebbet Hapis Cezası