İstismar bitiyor! Fransa, çocuk fenomenler için yasa çıkardı

Sosyal medya platformlarında fenomen olup milyonlarca dolar para kazanan çocuk sayısının artmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını sosyal medya kullanımına yönlendirme çabasına girişebileceği konusunda endişeler artıyor.

Sosyal medya fenomeni 'çocukların' sayısının artmasına yönelik endişeler artarken Fransa'dan konuya ilişkin bir adım geldi. Fransız hükümeti sosyal medya üzerinden para kazanan çocukların haklarını korumayı ve istismarlarını engellemeyi amaçlayan bir yasayı kabul etti.

Sosyal medya platformlarında fenomen olup milyonlarca dolar para kazanan çocuk sayısının artmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını sosyal medya kullanımına yönlendirme çabasına girişebileceği konusunda endişeler artıyor. Fransa hükümeti de ülkedeki çocukları korumak amacıyla yeni bir yasayı kabul etti. Sputnik'in aktardığına göre, 16 yaşından küçük olanların hem çevrimiçi çalışabilecekleri saatleri hem de kazançlarının ne olacağını düzenleyen yasa, aynı zamanda 'unutulma hakkı' olarak bilinen ve kullanıcının talebi üzerine daha önce yüklenen içeriği kaldırma hakkı da tanıyor. Dün oy birliğiyle geçen bu yasa, sosyal medyadaki tüm çocukları etkilemiyor. Ancak çevrimiçi ortamlarda uzun zaman geçirip oradan gelir elde eden çocukları kapsıyor. Fenomenlere ülkedeki çocuk modellerle aynı korumayı sağlayan bu yasaya göre elde edilen gelir, çocuklar 16 yaşına gelene kadar banka hesaplarında saklanacak. Çocuk fenomenleri istihdam etmek isteyen şirketler de yerel makamlardan izin almak zorunda kalacak.

'ÇOCUK HAKLARI MUHAFAZA EDİLMELİ'

Yasayı meclise sunan milletvekili Bruno Studer, Fransa'nın bu konuda öncü olacağını belirterek, “Daha birçok ülke, çocuk hakları, mahremiyeti ve onların çalışma haklarına yönelik bu yeni alana herhangi bir düzenleme yapmadı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı