'İstismar sonucu doğumlarda 2 bin 404 bebek ölü doğdu'

İzmir Kadın Meclisi, İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 ayda 115 kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepki gösterdi. Karşıyaka Çarşı Merkezinde bir araya gelen...

İzmir Kadın Meclisi, İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 ayda 115 kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepki gösterdi. Karşıyaka Çarşı Merkezinde bir araya gelen kadınlar "115 çocuğa yönelik istismarı örtbas etmenize izi vermeyeceğiz" pankartı açtı.Platform adına ortak açıklamayı yapam Evrim Çakır, Son 10 yılda 482 bin 802 kız çocuğunun devlet izniyle evlendirildiğini belirtti. 

'2 BİN 404 BEBEK ÖLÜ DOĞDU
Çakır, 2007-2017  yılları arasında 17 yaş ve altındaki çocukların yaptığı doğumlarda 2 bin 404 bebeğin ölü doğduğunu ya da bir gün yaşayamadığını ifade etti. Çakır , 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarının hamilelik döneminde hayatlarını kaybetme riskinin 20-24 yaş arasındaki kadınlarının hamileliklerindeki ölüm riskinden 5 kat fazla olduğunu vurguladı. Çocuk istismarının son bulması ve benzer durumların yaşanmaması için bütün hastanelerin denetlenmesi gerektiğini belirten Çakır, "Çocuk gebeliğini bildirmeyenler hakkında da işlem yapılması gerektiğini kaydetti. Cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılması gerekir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı