İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard'a parlamentoda domatesli saldırı

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard, BM Genel Kurulu'nun "İsrail'in işgali" konusunda verdiği kararla ilgili bir oturumda domatesli saldırıya uğradı. Konuşmasının ardından parlamentoyu terk eden Stenergard'a, güvenlik güçleri müdahale ederek üç kişiyi gözaltına aldı.

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard, İsveç parlamentosunda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun "İsrail'in işgal altındaki Filistin Toprakları'ndaki yasadışı işgaline bir yıl içinde son verilmesi" yönündeki kararına ilişkin bir oturumda domatesli saldırıya uğradı. 

Konuşmasını tamamladıktan sonra yerine dönerken domateslerle hedef alınan Stenergard, olayın ardından parlamentoyu aceleyle terk etti. İsveç medyasına yansıyan haberlere göre, bir kişi "İsrail'i durdurun, onlar terörist" şeklinde bağırırken, bir başka kişi de "Korkak kaçıyor" diye seslendi. Fırlatılan domateslerin torba içinde olduğu ve Stenergard'ın iki sıra arkasına düştüğü ifade edildi.

Ayrıca, olayla ilgili olarak üç kişinin parlamento güvenliği tarafından gözaltına alındığı ve polise teslim edildiği bildirildi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, bu olayla ilgili bir soruşturma başlatılması çağrısında bulunarak, parlamentoda güvenliğin sağlanması için "güçlü önlemler" alınmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.