İşveç, korona ölüm oranında dünya birincisi!

İstatistiklere göre, İsveç, geçen hafta nüfusa göre korona ölüm oranlarında İtalya, İspanya, ve ABD’yi geride bırakarak dünya birincisi oldu. İşveç'te "

İstatistiklere göre, İsveç, geçen hafta nüfusa göre korona ölüm oranlarında İtalya, İspanya, ve ABD’yi geride bırakarak dünya birincisi oldu. İşveç'te "Tvätta händerna Anders Tegnell! Ellerini yıka Anders Tegnell" sesleri yükseliyor.

Koronavirüsle mücadelede Avrupa ülkeleri sert önlemler alırken, İsveç'in hafif önlemlerle mücadele etmesi tartışmaları berberinde getirdi. Anders Tegnell, İsveç'te koronaya karşı mücadelede ’’sürü bağışıklığı’’ yöntemini uygulayan Halk sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Epidemoloğu eleştirilerin odağında bulunuyor.

İSTATİSTİKLER KORKUTUYOR

Financial Times gazetesinin yayınladığı istatistiklere göre, İsveç, geçen hafta nüfusa göre korona ölüm oranlarında İtalya, İspanya, ve ABD’yi geride bırakarak dünya birincisi oldu. Öte yandan İsveç'te, koronadan ölümler, en fazla yaşlı bakım evlerinde gerçekleşti. Binlerce yaşlı, çaresizlik içinde adeta ölüme terk edildi.

ELLERİNİ YIKA TEGNEL!

İsveç'te koronavirüse karşı mücadele tek ve en yetkili Halk sağlığı Genel Müdürlüğü. Ülkenin sağlık politikaları da bu kurum tarafından yürütülüyor. Hükumetin, bu kurumun yetkilerine müdahale hakkı bulunmuyor. Halk Sağlığı Genel Müdürü ve İsveç’in koronavirüsle mücadelesinin yüzü haline gelen Anders Tegnell’in, koronaya karşı yürüttüğü ’’sürü bağışıklığı’’ politikası, binlerce İsveçli tarafından , ’’Ellerini yıka Anders Tegnell!’’ sloganıyla protesto ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı