İsveç, NATO'ya resmen katıldı

İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Washington'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından İsveç'in NATO'ya resmi olarak katılması duyuruldu, bu adım NATO ittifakının güçlenmesine ve transatlantik ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson'un Washington'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Görüşmenin ana gündem maddesi, İsveç'in NATO'ya resmi olarak katılma süreciydi.

Blinken, basın toplantısında İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü resmi olarak açıkladı. "Bu katılım belgesi ile birlikte İsveç'e, NATO'nun Washington Anlaşması'nın bir tarafı ve NATO'nun 32. üyesi olarak hoş geldiniz demek istiyorum." dedi. Bu adımın, İsveç'in NATO ittifakına katılması açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

İsveç'in NATO'ya katılımının, ittifakı daha da güçlü kılacağını belirten Blinken, "Bu İsveç için tarihi bir an, İttifak'ımız için tarihi bir an, NATO müttefiklerimizle transatlantik ilişkilerimiz için de tarihi bir an." şeklinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya resmi olarak katıldığını duyurdu. Stoltenberg, "İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı. Pazartesi günü NATO karargahında bayraklarını göndere çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. Ayrıca, İsveç'in katılımının NATO'yu daha güçlü hale getireceğini ve İsveç'i ile tüm İttifak'ı daha güvenli kılacağını değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor