İsveç parlamentosunda gergin anlar yaşandı! Bakan domatesli saldırıya uğradı

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard, İsveç parlamentosunda yaptığı konuşmanın ardından yerine dönerken domatesli bir saldırıya maruz kaldı. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı.

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard, İsveç parlamentosunda gerçekleşen oturum sırasında, BM Genel Kurulu'nun "İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlere bir yıl içinde son vermesi" talebine yönelik kararı ele aldığı bir konuşma yaptı. Ancak konuşmasının ardından yerine dönerken domatesli bir saldırıya uğradı. Domatesler torba içinde fırlatıldı ve Stenergard’ın yakınlarındaki koltuklara isabet etti. Saldırı sonrası büyük bir şaşkınlık yaşayan Stenergard, hızla parlamentoyu terk etmek zorunda kaldı.

Olay esnasında salondan bir kişinin "İsrail'i durdurun, onlar terörist" diye bağırdığı, bir diğer kişinin ise "Korkak kaçıyor" şeklinde bir ifade kullandığı İsveç medyasında yer aldı. Fırlatılan domateslerin torba içinde olduğu ve hedefe tam ulaşmasa da Stenergard’ın iki sıra arkasına düştüğü belirtildi.

Saldırının ardından, parlamentonun güvenlik birimleri hızlı bir şekilde müdahale etti ve üç kişi gözaltına alındı. Şüpheliler polis ekiplerine teslim edildi ve haklarında yasal işlem başlatıldı. Olayın ardından açıklama yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, parlamentoda güvenliğin sağlanması adına "güçlü önlemler" alınması gerektiğini vurguladı ve saldırıya yönelik detaylı bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Kristersson, bu tarz saldırıların parlamentonun güvenliğini tehlikeye attığını belirterek konunun ciddiyetine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.