İsveç'e göre IŞİD bayrağı suç değil

Laholm polisinin, ''nefret söylemi’nde bulunduğu iddiasıyla hakkında inceleme başlattığı Suriye kökenli gençle ilgili kararını açıklayan savcı, “Basitçe anlatmam gerekirse, bir kişi herkese karşı nefretini dile getirebilir,...

Laholm polisinin, ''nefret söylemi’nde bulunduğu iddiasıyla hakkında inceleme başlattığı Suriye kökenli gençle ilgili kararını açıklayan savcı, “Basitçe anlatmam gerekirse, bir kişi herkese karşı nefretini dile getirebilir, ancak bunu belli bir etnik gruba yönelik yapamaz'' dedi. Nazilerin kullandığı gamalı haç sembolünün Yahudillere yönelik bir nefret simgesi haline geldiğini ifade eden Sjövall, aynı durumun IŞİD bayrağı için ise geçerli olmadığını kaydetti.

O IŞİD BAYRAĞI DEĞİL, PEYGAMBER İMZASI

İsveç yasalarına göre, bir kişinin nefret söyleminde bulunma suçundan yargılanması için ırk, renk, ulus, etnik köken, dini inanış ya da cinsel yönelimle bağlantılı olarak bir gruba yönelik tahrik edici, hedef gösterici ya da tehdit edici ifadeler kullanması gerekiyor. Suriyeli genç, haziran ayında gözaltına alınmış ve ifadesinde IŞİD’i desteklemediğini savunmuştu. Hallandsposten gazetesine konuşan avukatı Björn Nilsson da, bayrağın IŞİD’e ait olmadığını, Müslümanların yüzyıllardır kullandığı bayrağın terör örgütü tarafından yanlış tanıtıldığını söylemişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
ABD'li Yetkili: Rusya'nın Kuzey Kore'ye Yaptığı Petrol Sevkiyatı BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor