İsveç'te Bakan'dan alkol istifası!

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM)Cumartesi günü sabah saatlerinde Başbakanlık'ta (Rosenbad) bir basın toplantısı düzenleyen Aida Hadzialic bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Başbakan Stefan Löfven istifayı olağan bir gelişme ve...

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM)

Cumartesi günü sabah saatlerinde Başbakanlık'ta (Rosenbad) bir basın toplantısı düzenleyen Aida Hadzialic bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Başbakan Stefan Löfven istifayı olağan bir gelişme ve üzücü bir durum olarak değerlendirerek, “Geleceği parlak olan başarılı ve sevilen bir bakanımızdı'' yorumunu yaptı.

Sosyaldemokrat ağırlıklı koalisyon hükümetinde Eylül 2014 tarihinde en genç bakan (27) olarak yer alan Aida Hadzialic bugün 29 yaşında ve Bosna Hersek kökenliydi. Küçük yaşta ailesiyle birlikte İsveç’e iltica eden Aida, 16 yaşından itibaren Sosyaldemokrat Parti Gençlik Örgütü (SSU) içerisinde aktif çalışmalar yapıyordu. Danimarka’da katıldığı bir festivalden İsveç’in güney kenti Malmö’ye doğru araba sürerken  polis kontrolüne takılmış ve üflediği alkol ölçüsü aletinde 0,2 promil alkollü olduğu tespit edilmişti.

Aida Hadzialic,''Yaşamımın en büyük hatasını yaptım. Ne yaptığımı biliyor ve tüm sorumluluğu alıyorum. Alkol ve araba sürmek ikisi birbirleriyle uyuşmayan iki farklı durumdur. İki kadeh şarap içtim ve bir süre sonra yola çıktım. O an ki değerlendirmeme göre kendimi alkollü hissetmedim. Geçen sürenin yeterli olduğunu düşündüm'' değerlendirmesini yapıyor.

İsveç Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde alkol sınırını 0,5’ten 0,2 promile düşürmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor
Macron, Fransa'daki Üniversite Protestolarını Sert Bir Dille Eleştirdi