İsveç'te ’Ermeni Soykırımı'' tasarısı protesto edildi

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM) - İsveç - Türk Düşünce ve Kültür Derneği ile İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği’nin  organize ettiği gösteride Türkler ve Azerbaycanlılar, İsveç Meclisi’nin bir oy farkla kabul ettiği ''Ermeni...

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM) - İsveç - Türk Düşünce ve Kültür Derneği ile İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği’nin  organize ettiği gösteride Türkler ve Azerbaycanlılar, İsveç Meclisi’nin bir oy farkla kabul ettiği ''Ermeni Soykırımı'' yasa tasarısının 6’ncı yılını protesto ettiler.

İsveç Meclisi önündeki eylem sırasında gruptakiler, bir oyla geçen soykırım tasarısının kaldırılması için İsveç Meclisi Başkanlığı’na bir mektup ilettiler.

İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği Başkanı Neşe Fagnell yaptığı açıklamada, "İsveç Parlamentosu 1915’te olmuş olan olayları ve sözde Ermeni soykırımı kabul edilen şansız bir karar aldı. İsveç'te yaşayan vatandaşlarımız, okula giden gençlerimiz için çok kırıcı önemi oldu. İsveç'teki okullar bu karardan sonra bir soykırım olduğu sınıflarda okutulmaya başladı. Çocuklarımız eve ağlayarak gelip anne babalarına ’biz katil miyiz? Ermenilere soykırım mı yaptık?’ diye sormaya başladılar. Bizim gibi İsveç'te yaşayan Türkler için çok ciddi ve onur kırıcı bir durumdur. Bu kararı yalnızca Uluslararası Ceza mahkemeleri alabilir parlamentoların böyle karar alma yetkisi yoktur. Bugün yaptığımız protestoyu İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği ve İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yapıyoruz. Hazırladığımız mektubu İsveç Parlamento başkanlığına verdik. Mektubun içeriğinde Doğu Perincek' in İsviçre’de kazanmış olduğu mahkeme kararından bahsettik. Bu karar doğrultusunda Fransa almış olduğu sözde soykırımı kabul etmeyenlere verecekleri hapis kararından vazgeçtiler. İsveç Parlamentosu bizim mektup ne karar verecek merak ediyoruz" dedi.

İsveç polisinin herhangi bir saldırya karşı sıkı önlemler aldığı gözden kaçmazken eylemciler gösterinin ardından sessizce dağıldılar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya tehdit etti: "Ukrayna İngiliz silahları ile saldırırsa İngiltere'ye karşılık veririz"
BM'den İsrail'e El Cezire'nin yasaklanmasını kaldırma çağrısı yapıldı
Bella Hadid İsrail Karşıtı Duruşuyla Modellik Kariyerini Sonlandırdı
Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı