İsveç''te seçim sonuçları başa baş: Göçmen düşmanı parti yükselişte

İsveç''te bugün gerçekleşen genel seçimlerde göçmen düşmanı sağcı partilerin oluşturduğu blokun küçük bir farkla, iktidardaki Sosyal Demokrat-Yeşiller ittifakından önde olduğu belirtiliyor. Kesin sonuçlar henüz açıklanmamış olsa da, sağ partilerin oylarını artırdığı anlaşılıyor.

İsveç'te bugün gerçekleşen genel seçimlerde göçmen düşmanı sağcı partilerin oluşturduğu blokun küçük bir farkla, iktidardaki Sosyal Demokrat-Yeşiller ittifakından önde olduğu belirtiliyor. Kesin sonuçlar henüz açıklanmamış olsa da, sağ partilerin oylarını artırdığı anlaşılıyor.

Sol'un haberine göre, bugün gerçekleşen seçimlerde, henüz oy sayım işlemi devam ederken, Sosyal Demokratlar ve Yeşiller'in oluşturduğu koalisyonun açılan sandıklardan çıkan oyların yüzde 39,4'ünü aldığı, merkez sağ partinin başını çektiği ittifakın ise yüzde 39,6'yı yakaladığı görülüyor.

Devlet televizyonu SVT'nin araştırmasına göre, İsveç Demokratları adlı aşırı sağcı, göçmen karşıtı partinin önceki seçimlerde yüzde 12,9 olan oy oranını yüzde 19,2'ye yükselttiği belirtiliyor. TV4 adlı televizyon kanalının yaptığı daha küçük ankete göre ise son yıllarda İsveç'te gündeme damgasını vuran İsveçli Demokratlar'ın oy oranını yüzde 16,3 olarak tahmin ediyor.

İsveç seçimlerinin kesin sonuçları önümüzdeki saatlerde belli olacak. Oy oranlarında büyük bir değişiklik olmazsa, 2019 Mayıs ayında gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından AB'ye "eleştirel" yaklaşan partilerin Brüksel'deki etkisi artacak gibi duruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!