İsviçre ve Türkiye Buluştu: Ekonomi Zirvesinde Gelecek İçin Stratejiler Belirlendi!

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için önemli konuları ele alarak katılımcılar arasında etkileşim sağladı. Detaylar haberimizde...

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer, Türkiye'de 150’den fazla İsviçreli şirketin faaliyet gösterdiğini ve bu şirketlerin 19 binden fazla iş imkanı sağladığını duyurdu. Her yıl düzenlenen İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu, bu yıl "Geleceği Şekillendirmek" temasıyla eğitim, gelişim ve liderlik konularını masaya yatırdı.

Forumda, İsviçre ve Türkiye’den uzmanlar, yenilik, dijital dönüşüm, Sanayi 4.0, akıllı şehirler ve yapay zeka gibi güncel konular üzerine farklı bakış açıları sunarak önemli bir diyalog ortamı oluşturdu. 200'ün üzerinde katılımcının yer aldığı etkinlik, iş dünyası liderleri, eğitimciler ve politika belirleyiciler arasında önemli işbirlikleri sağladı.

Özellikle genç profesyonellerin kariyer gelişimine odaklanan forum, özel sektör ihtiyaçları ile gelecekteki iş gücü arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. İsviçreli şirketlerin beklentileri ve mesleki eğitim konuları da etkinlikte ön plana çıktı.

"Swiss Days İstanbul" etkinliği kapsamında gerçekleştirilen forum, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek ve ortaklık potansiyelini sergilemek amacıyla düzenlendi. Scheurer, Türk ekonomisine katkının önemine dikkat çekerek, potansiyelin artırılması için Türkiye’deki yetkililerle işbirliği yapmanın gerekliliğini vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.