İsviçre'de İntihar Kapsülüyle Çalkalanıyor: Ülke Alarma Geçti!

İsviçre'de intihar kapsülü "Sarco"nun kullanılması sonrası dört kişi gözaltına alındı. Olay, intihara teşvik suçlamasıyla bağlantılı bir soruşturma başlattı.

İsviçre'nin Schaffhausen kantonunda, kullanıcısının intihar etmesine olanak tanıyan kapsül görünümündeki "Sarco" adlı cihazın ilk kez kullanılmasıyla birlikte polis dört kişiyi gözaltına aldı. Olay, Almanya sınırındaki Merishausen belediyesinde bulunan bir orman kulübesinde gerçekleşti. İsviçre polisi, "intihara teşvik ve yardım etme" suçlamasıyla ilgili olarak bir dizi şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sarco, 3D yazıcıyla üretilen bir intihar kapsülü olup, içerisindeki kişi bir düğmeye bastığında havaya nitrojen gazı salmaya başlıyor. Bu süreçte havadaki oksijen seviyesinin ölümcül derecelere düşmesi sonucu, kullanıcı birkaç dakika içinde bilincini kaybederek boğularak hayatını kaybediyor. The Last Resort adlı kuruluşun sözcüsü, kapsülü kullanan 64 yaşındaki ABD'li kadının bağışıklık sisteminin ciddi şekilde zayıfladığını belirtti.

İsviçre merkezli bu kuruluş, ölümün bir insan hakkı olduğunu savunuyor. Gözaltına alınanların arasında kuruluşun Başkan Yardımcısı Florian Willet, bir Hollandalı gazeteci ve iki İsviçreli yer alıyor. Hollanda'nın Volkskrant gazetesi, Sarco cihazının kullanımını fotoğraflamak isteyen bir fotoğrafçının da gözaltına alındığını bildirdi. Willet, Amerikalı kadının intihar sürecinin "huzurlu, hızlı ve onurlu" geçtiğini ifade etti. Bununla birlikte, Sarco cihazının 3D yazıcıyla üretilebilmesi, özellikle çocuklar ve akıl sağlığı yerinde olmayan bireyler açısından ciddi endişelere yol açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.