İsviçre’deki heyelanda ekipler kayıp üç kişi aranıyor!

İsviçre’de aşırı yağış ve karların erimesinden kaynaklanan heyelanda kurtarma ekipleri sahada çalışmalarını sürdürürken, üç kişinin kayıp olduğu bildirildi. İsviçre'de heyelanda 3 kişi kayboldu. Ulaşılmaya çalışılıyor!

İsviçre'nin güneyinde şiddetli yağış ve eriyen kar nedeniyle oluşan heyelanı arama çalışmaları sürüyor. Cuma günü Graubuster kantonuna bağlı Misox Vadisi'nde kurtarma operasyonunu yöneten İsviçre polisinden William Kloter, yeraltında mahsur kalan kadının canlı olarak kurtarıldığını söyledi.

Kloter üç kişinin kayıp olduğunu söyledi. Ekiplerin yanı sıra kazıcılar ve özel eğitimli köpeklerle de çalışmaların yapıldığını belirten Kloter, kayıp kişilerin sağ olarak bulunmasını umduğunu ifade etti.

 

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd, felaketin ardından yaptığı açıklamada, şiddetli hava koşullarının neden olduğu hasarın boyutunun kendisini şok ettiğini söyledi. Amherd, "Düşüncelerim bu durumdan etkilenenlerle birlikte" dedi. "Kurtarma ekiplerine bu zor durumda yorulmadan çalıştıkları için teşekkür ediyorum" dedi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.