İtalya, İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği füze saldırısını şiddetle kınadı

İtalya hükümeti, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısını sert bir dille kınayarak, Orta Doğu’daki artan gerilim ve şiddetten duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

İtalya hükümeti, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısını sert bir dille kınayarak, Orta Doğu’daki artan gerilim ve şiddetten duyduğu derin endişeyi dile getirdi. Başbakan Giorgia Meloni liderliğinde acil olarak toplanan güvenlik zirvesinde, bölgedeki krizin daha fazla tırmanmaması için tüm taraflara sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri çağrısında bulunuldu. Zirvede, diplomatik yollarla çözüm arayışının önemine dikkat çekildi ve İtalya'nın, G7 Dönem Başkanı sıfatıyla bu konuda daha aktif rol oynayacağı ifade edildi.

Özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), İsrail-Lübnan sınırında görev yapan UNIFIL barış gücünün yetkilerinin ve kaynaklarının artırılması konusunu gözden geçirmesi gerektiği İtalya tarafından vurgulandı. İtalya, bu gelişmeler ışığında Gazze’de ateşkes sağlanması ve bölgede rehin tutulan kişilerin serbest bırakılmasının da bir öncelik olduğunu dile getirdi.

İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısı, İranlı general Nilfuraşan, Hamas’ın siyasi lideri İsmail Heniyye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine karşılık olarak düzenlendi. Bu saldırılar, bölgede zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirdi ve İtalya, olayın derhal uluslararası diplomatik çabalarla çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.