İtalya Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, G7 ülkeleri savunma bakanlarının Napoli toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin Filistin polis güçlerinin eğitimi için önemli bir rol oynadığını vurguladı.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, ABD, Almanya, Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin savunma bakanlarının İtalya'nın Napoli kentinde gerçekleştirdiği toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Crosetto, toplantının G7'nin uluslararası güvenlik sorunlarıyla etkili bir şekilde mücadele etme kararlılığını güçlendirmek için bir fırsat sunduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'YE GELECEK

Bir gazetecinin, gelecek hafta İsrail ve Lübnan'a gidip gitmeyeceği yönündeki sorusuna Crosetto, "Kesinlikle Türkiye'de olacağım. Çünkü Türkiye, Filistin polis güçlerinin eğitimi için Carabinieri (Jandarma) ile yürütülen faaliyette önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, yalnızca bir kesimle değil, sahadaki tüm aktörlerle görüşmem gerekiyor" yanıtını verdi.

Crosetto, Türkiye'nin diğer tarafla diyalogu olduğunu ve İtalya adına çalışanların güvenliğini sağlamak için sahadaki tüm taraflarla iletişim kurması gerektiğini vurguladı. Türkiye ile yapılacak görüşmelerin hem Orta Doğu hem de Afrika için büyük önem taşıdığını dile getirdi; zira Libya ve Somali'de Türkiye'nin önemli bir muhatap olduğunu belirtti. Sonrasında ise Lübnan ve İsrail'e gitmeyi düşündüğünü fakat bunun zamanla netleşeceğini ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.