İtalya'da burka ve nikab yasaklandı!

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, müze ve kamu binalarına girişlerde kimlik kontrolü için yüzü kapalı turistlerden yüzleri açmaları istenecek. Yüzlerini açmayı kabul eten turistler, müze ve kamu binalarında oldukları...

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, müze ve kamu binalarına girişlerde kimlik kontrolü için yüzü kapalı turistlerden yüzleri açmaları istenecek. Yüzlerini açmayı kabul eten turistler, müze ve kamu binalarında oldukları sürece yüzlerini kapatamayacak.

Padova şehrinin aşırı sağcı belediye başkanı Massimo Bitonci basına her gün binlerce kişinin girip çıktığı bu binaların terör saldırıları için hedef seçilebileceği gerekçesiyle bu kararı aldıklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Bitonci daha önce de cami inşasına ve belediyeye ait spor tesislerinin Ramazan etkinlikleri için kullanılmasına karşı çıkmış, devlet dairelerine haç koyma zorunluluğu getirmişti.

İtalya'da burka ve nikab gibi giysileri yasaklayan bir kanun maddesi bulunmasa da 1975 tarihli bir yasa, "geçerli bir sebep olmaksızın" kamusal alanda yüzü kapalı halde dolaşılmasını yasaklıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı