İtalya''da köprü çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 39''a çıktı

İtalya''da otoban köprüsünün çökmesi sonucu ölü sayısındaki bilanço ağırlaşıyor. Trajik olayın ardından, ölü sayısının 39''a çıktığı açıklanırken 16 kişinin de yaralı olduğu bildiriliyor.

İtalya'nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü'nün çökmesi sınucu ölenlerin sayısının 39'a çıktığı, 16 kişinin de yaralı olduğu bildirildi. Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken hükümet köprüyü yapan ve işleten şirketi suçluyor. Şirkettense hükümetle aralarındaki sözleşmeye uygun hareket ettikleri yönünde bir açıklama yapıldı.

soL'da yer alan habere göre, Cenova'yı Güney Fransa'ya bağlayan otoyolda bulunan köprünün çökmesinin ardından ölenlerin arasında dört Fransız vatandaşının da olduğu bildirildi.

HÜKÜMET ŞİRKETİ SUÇLUYOR, ŞİRKET BAKANLIĞA İŞARET EDİYOR

Enkaz bölgesine gelen Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, köprünün işletmesini elinde tutan Autostrade per l’Italia'yı suçlayarak şirketin köprünün yeniden inşasına katkıda bulunması gerektiğini ve ağır para cezalarına çarptırılacağını belirtti.

Atlantia grubuna bağlı şirketten yapılan açıklamadaysa, felaketten önce köprüde düzenli kontrollerin yapıldığı ileri sürülerek tüm işlemlerin ruhsat sözleşmesi ve yasalar uyarınca Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandığı kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Salvini de köprünün özel sektör işletmesinin yıllardır "milyarlar" kazandığını ancak köprüye gerekli harcamayı yapmadığını söyleyerek ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
ABD'li Yetkili: Rusya'nın Kuzey Kore'ye Yaptığı Petrol Sevkiyatı BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor