İtalya'da sıcak hava 4 can aldı! 13 kentte kırmızı alarm! Son dakika!

Son dakika haberi! Son haftalarda İtalya'da etkisini gösteren yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle 4 kişinin yaşamını kaybettiği bildirildi. Yüksek sıcaklıklar sebebiyle yarın için 13 kentte "kırmızı" alarm verildi.

İtalya'nın 13 şehrinde kırmızı alarm verildi..

İtalyan kanalı Rainews24'ün haberine göre kazanın nedeni, geçen hafta yürürlüğe giren Afrika'dan gelen aşırı sıcaklar oldu. Ülkenin güneydoğusundaki Puglia bölgesinde 3, başkent Roma'da ise 1 kişi olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Ölenlerin tamamının erkek olduğu ve yaşlarının 68 ile 82 arasında olduğu belirtildi.

Aşırı sıcakların özellikle güneydeki kentlerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkmasına neden olduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı, aralarında başkent Roma, Floransa, Ancona, Bologna, Campobasso, Frosinone, Latina, Palermo, Perugia, Pescara, Rieti, Trieste ve Viterbo'nun da bulunduğu 13 şehrin risk düzeyini üçüncü 'kırmızı'ya koydu. aşırı sıcaklar yaşanırken, bu şehirlerin sakinleri de kendilerini sıcaklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Aşırı sıcakların kırsal kesimde orman yangınlarına da yol açtığı bildirildi. İtalyan Dire ajansına göre 2024 yılında şu ana kadar 10.000 hektardan fazla orman ve çalılık alan yakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.