İtalya’da trans lise öğrencilerine isim seçme hakkı

İtalya'nın başkenti Roma'daki Ripetta Sanat Okulu, ülkede trans öğrencilere, doğumda aldıkları isimden ziyade onlara tercih ettikleri adla bilinme hakkı verdi.

İtalya'nın başkenti Roma'daki Ripetta Sanat Okulu, ülkede trans öğrencilere, doğumda aldıkları isimden ziyade onlara tercih ettikleri adla bilinme hakkı verdi.

Girişim, öğrencilerin kendilerini güvende hissettikleri ve gençler ile çocuklar arasında cinsiyet disforisi konusunda artan farkındalığı yansıtan bir ortam yaratmayı amaçlıyor.

Okulda yasal cinsiyetini kızdan erkeğe dönüştürme sürecinde olan 18 yaşındaki öğrenci Matteo Coccimiglio, bu girişimle cinsiyetlerini değiştiren diğer gençlerin daha korunaklı hissedeceğini söylüyor.

Zorbalığa uğradığını ve yaşadığı depresyon sonucu intihar etmeyi düşündüğünü anlatan Matteo, 14 yaşına geldiğinde ailesine cinsiyetini değiştirmek istediğini aktardı.

Altı ay önce hormon tedavisine başlayan ve aynı zamanda psikiyatrik tedavi de gören Matteo, haziran ayında mezun olduktan sonra, çizgi film animatörü olarak kariyer yapmak istiyor.

Babası Franco Coccimiglio, başlangıçta Matteo'nun erkek olma arzusunu kabullenmek için mücadele ettiğini, ancak şimdi bunu tamamen desteklediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Refah'a yapılan saldırıların devam edeceğini ifade etti
Burnu Tıkalı Diye Hastaneye Gitti: Doktorlar Burnundan Yüzlerce... "Beynine Doğru Gidiyorlarmış"