İtalya'daki hidroelektrik santralindeki patlama: Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor

Suviana Gölü'ndeki Bargi hidroelektrik santralinde 9 Nisan'da meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Sendika temsilcileri, santralde ölenlerin taşeron işçiler olduğunu iddia etse de Enel şirketi bunu reddetti.

Bargi hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı arttı. Rainews24 kanalının raporuna göre, dalgıçlar kayıp 4 kişiden 3'ünün cesedini buldu, bu da faciada ölenlerin sayısını 6'ya yükseltti. Arama çalışmaları devam ederken, umutların azaldığı açıklandı. Patlamaya ilişkin soruşturma devam ediyor ve incelemeler sürüyor.

İŞÇİ ÖLÜMLERİ PROTESTO EDİLDİ


Ülkedeki iş kazalarında meydana gelen işçi ölümleri, bugün yapılan genel grevle protesto edildi. Ayrıca, Bargi hidroelektrik santralindeki patlamada en az 6 işçinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Bolonya kentinde protesto yürüyüşü düzenlendi.

ŞİRKET SAYIYI REDDETTİ 

İtalya Genel İş Konfederasyonu ve İtalyan İşçi Birliği gibi ülkenin önde gelen sendikaları tarafından düzenlenen yürüyüşte işçiler, "Artık yeter" yazılı pankartlar taşıdılar. Sendika temsilcileri, santralde ölenlerin taşeron işçiler olduğunu iddia etse de Enel şirketi bunu reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım
ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım