İtalyan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani : ABD ile İlişkiler Güçlü Kalacak

İtalyan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD ile ilişkilerin Trump veya Biden yönetiminde güçlü kalacağını belirtti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in yeniden seçilmesi, İtalya’daki koalisyon hükümetinin işleyişini etkilemeyecek.

İtalyan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD ile ilişkilerin Trump veya Biden yönetiminde güçlü kalacağını vurguladı. Ayrıca, Ursula von der Leyen'in AB Komisyonu Başkanlığı'na yeniden seçilmesinin, İtalya'daki koalisyon hükümetinin işleyişini etkilemeyeceğini belirtti. Başbakan Giorgia Meloni ise, partisinin seçimde oy kullanmamasını tutarlı bir strateji olarak değerlendirdi.

İtalyan ANSA ajansına göre, Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, RAI’ye yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle iyi ilişkiler sürdürdüklerini ve şu anda Biden yönetimiyle de aynı şekilde olumlu ilişkiler içinde olduklarını belirtti. ABD'yi "yakın dost" olarak tanımlayan Tajani, "Bir sonraki başkan kim olursa olsun, Trump ya da Kamala Harris, ikisiyle de iyi ilişkiler yürüteceğiz," dedi.

Tajani ayrıca, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ikinci kez seçilmesinin, İtalya'daki koalisyon hükümetinin işleyişini etkilemeyeceğini vurguladı. Hükümetteki partilerin AB kapsamında farklı oylar kullanmasının koalisyonu sarsmayacağını, bu farklılıkların hükümetin çoğunluğunu ya da faaliyetlerini etkilemeyeceğini ifade etti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de 19 Temmuz’da Avrupa Parlamentosu’nda Von der Leyen için güvenoyu verilmesine rağmen kendi parti grubunun oy kullanmadığını ve bu tutumlarının önceden belirlenen bir stratejiye uygun olduğunu açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.