İtalyan hemşirenin paylaşımı korkuttu: Hastalar tsunami gibi

İtalya’nın koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmasının ardından marketlerde raflar boşaldı, yağma ve isyan başladı. Ülkede büyük panik giderek büyümeye devam ediyor.Yeni koronavirüs salgını küresel olarak yayılmaya...

İtalya’nın koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmasının ardından marketlerde raflar boşaldı, yağma ve isyan başladı. Ülkede büyük panik giderek büyümeye devam ediyor.

Yeni koronavirüs salgını küresel olarak yayılmaya hız kesmeden devam ediyor. İtalya koronavirüs salgını mücadelesinde ağır dönemler geçiriyor. Ülkede 60 milyona yakın insan şu an karantina altında. İtalya ülke genelinde karantina ilan ederken ve dünya çapında acil durum önlemleri artmaya devam ediyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aldıkları önlemleri bütün ülke genelinde uygulayacaklarını ve ülkede serbest dolaşımı zorunlu haller dışında sınırlandırdıklarını belirterek, “Bütün ülkeyi kırmızı bölge ilan ediyoruz.” dedi.

Covid-19 olarak da bilinen virüs salgını nedeniyle dünya genelinde 114 binin üzerinde insan enfekte oldu. 4 binin üzerinde insan salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

İTALYAN HEMŞİRENİN PAYLAŞIMI OLAY YARATTI

Ülkede koronavirüsten en çok etkilenen şehirlerden biri olan Milan’da hemşire olarak çalışan Alessia Bonari’nin paylaşımı ülkede deprem etkisi yarattı. Bonari koruyucu kıyafetini giydikten sonra saatlerce tuvalete gidemediği ve su bile içemediğini yazdı. Genç kadının paylaşımında yüzündeki detay da dikkat çekti. Koruyucu maskenin yüzünde derin izler bıraktığı görülen Bonari, “Ben de korkuyorum alış verişe gitmemekten değil, işe gitmekten, yanlışlıkla kirli eldivenlerle kendime dokunmaktan” paylaşımında bulundu.

Bonari, “‘Fiziksel olarak yoruldum çünkü koruyucu cihazlar kötü, laboratuvar önlüğü beni terletiyor ve giyindikten sonra artık banyoya gidemiyorum ya da altı saat su içemiyorum.” ifadelerini kullandı. Elena Pagliarini isimli bir diğer İtalyan hemşire de hastanede uzun saatler boyunca çalışması nedeniyle bir masa üstünde uyuya kaldığı görüntüleri paylaştı.

'HASTALAR TSUNAMİ GİBİ'

Bir doktor da çalıştığı hastanenin bir anda “tsunami” gibi hastalarla dolduğunu ve bu aşırı yoğunluk nedeniyle boğulmak üzere olduğunu ifade etti.

KARANTİNA PANİK DOĞURDU

İtalya’da yaşanan gelişmeler ise dünyayı korkutmaya başladı. İtalyanlar karantina ilanının ardından süper marketlere akın etmiş vaziyette.

MARKET RAFLARINI BOŞALTTILAR

Dün akşam saatlerinde İtalya’da tüm halka açık etkinlikler, sinemalar yasaklandı, spor salonları ve publar kapatıldı, cenaze ve düğünler iptal edildi ve Serie A oyunları da dahil olmak üzere spor karşılaşmaları askıya alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Nijer'deki Rus Askerlerinin Amerikan Üssüne Girişi: Diplomatik Gerilim Artıyor
ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Binler Gözaltına Alındı, Güvenlik Endişesi Artıyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 29 Ölü, 60 Kayıp
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Savcılardan İhlal İddiası: Ek Para Cezası Talebi
Milano'da Gece İçki Satışına Kısıtlama: Turistik Bölgelerde Yeni Düzenleme!