İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci’yi klonlayabilecekler

Tüm zamanların en gizemli tarihsel kişiliklerinden İtalyan ressam, heykeltıraş, mimar ve bilim insanı Leonardo Da Vinci’nin genlerine ulaşmak için bir çalışma başlatıldı.The Leonardo Project adlı çalışma ile araştırmacılar,...

Tüm zamanların en gizemli tarihsel kişiliklerinden İtalyan ressam, heykeltıraş, mimar ve bilim insanı Leonardo Da Vinci’nin genlerine ulaşmak için bir çalışma başlatıldı.

The Leonardo Project adlı çalışma ile araştırmacılar, Da Vinci’nin kitapları, çizimleri ve kullandığı araçları inceleyerek DNA izleri arayacaklar. Araştırma olumlu sonuçlanırsa elde edilecek genetik şifreler sayesinde Da Vinci’nin genetik haritası çıkartılabilecek. Bu harita ile sanatçının gerçek göz, saç ve ten rengi ile ağırlığı, boyu ve yüz şekli gibi fiziksel özellikleri tespit edilebilecek. Araştırmacılar, çalışma sonucunda Da Vinci’nin beslenme tarzı, sağlığı ve kişiliği hakkında da bilgi elde edebileceklerini söylüyorlar. Projede yer alan genetik mühendislerinden Rhondo Roby, resimlerdeki Da Vinci’ye ait genetik kalıntılara, eserlere zarar vermeden ulaşılmasının zorlu olacağını belirtti.

Proje, insan klonlanmasını da tekrar gündeme taşıdı ancak bilim insanları bu yönde bir amaçlarının olmadığını ifade etti. Buna karşın Utah Üniversitesi’nde bulunan genler, DNA dizilişinin kopyalanabileceğini ortaya koyuyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!