İtibar nedeniyle koronavirüs haberini engelleten OBA makarnadan böcek çıktı!

Antep'te bulunan fabrikasında çalışan işçilerde koronavirüse rastlandığı yönündeki haberlere "itibarı zedeliyor" gerekçesiyle erişim engeli getiren OBA makarna şimdi de ürünlerinden çıkan böceklerle gündemde.

 

Haziran ayında Antep'deki fabrikasında çalışan işçilerde koronavirüse rastlandığı yönündeki haberlere itibarı zedeliyor diyerek erişim engeli getiren OBA makarna ürünlerinden çıkan böcekler nedeniyle kullanıcıların tepkisini çekiyor. Pandemi sürecinde ürünleri aldıklarını belirten kullanıcılar makarna paketlerini açtıklarında böcekle karşılaştıklarını ve bu olayın yakın zamanda aldıkları tüm ürünlerde de görüldüğünü belirtti. Editörümüz Barış Önal'da böcek skandalından etkilenenler arasında. Önal sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Ürünlerin son kullanma tarihinin geçmesine henüz 2 yıl varken bu böcekler neden? Pandemi sürecinde elinizde kalan makarnaları halka mı sattınız? Bu kaçıncı?" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/baysonall/status/1288127798893088768?s=09 OBA makarna hakkında gelen şikayetler bunlarla da sınırlı değil. Satın aldıkları makarnalardan böcek çıktığını beliren onlarca kullanıcı

sikayetvar.com

sitesinde OBA makarna hakkında şikayette bulundu.

OBA Makarna hakkında tüketicilerin şikayetleri şöyle:

"Burgulu oba makarnayı kaynattım içinden kurt ve böcek çıktı. Fark etmesek bize böcek kurtmu yedireceksiniz..." "Biraz önce kızım makarna yapacaktı bunun içinde böcek var paketin dibine doğru gitti dedi büyük tepsi üzerine makarnayı döktük inanılır gibi değil küçük Kelebek şeklinde siyah kanatlı böcek, sonra leğende su içine koyduk su yüzeyine ayrı bir kurtçuk çıktı ten renginde tırtıl şeklinde bayağı da almıştık salgından dolayı paketi inceledim delik var mı diye dışarıdan girmiş olabilir mi diye delikte yok..."  

KORONAVİRÜS ÇIKAN İŞÇİLERİN HABERLERİNE ERİŞİM ENGELİ

Erişim engellenmesi talebini Oba Makarna Sanayi Tic. A.Ş. adına şirket vekili Avukat Mehmet Servet Haydargil talep etti. Gaziantep 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen erişim engeli kararında; fabrikada Covid-19’a yakalanan işçilerin haberlerinin “kendileri dışında gelişen olaylar sebebiyle tüzel kişiliklerinin itibarını zedeleyici ve zarar verici olduğu” iddia edildi.

EVRENSEL MUHABİRİ TEHDİT EDİLMİŞTİ

Nisan ayında, OBA Makarna fabrikasındaki çalışma koşullarını haberleştiren Evrensel gazetesinin muhabiri Umut Yeğin, firmanın patronu Musa Özgüçlü tarafından tehdit edilmişti. Fabrikadaki ağır çalışma koşullarını haber yapan muhabiri telefonla arayan Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, “Ulan sen savcı mısın, hakim misin, kimsin sen? Sen var ya vatan hainisin. Seni süründüreceğim. Sen devlet misin! Tehdit mi ediyorum seni, tehdit adam öldürmekle olur! Beni iyi dinle! Sus, sesini kes. Sen eşkıyasın, amacını biliyorum senin, seninle görüşeceğiz, o resmi kaldırma görürsün sana neler yapacağım” diyerek hakaretlerde ve tehditlerde bulunmuştu.   OBA makarnayı geçtiğimiz Mayıs ayında AKP Gazintep Milletvekili .Ahmet Uzer ziyaret etmişti. https://twitter.com/myilmaz271982/status/1263100700990595072          

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Warren Buffett, Apple'daki Büyük Satışı Açıkladı: Piyasa Değerini Etkileyen Hamle
Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
Zam oranı belirlendi! Emekli maaşı için iki olası senaryo bulunuyor
Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Altın borcu olanlar için korkutucu bir uyarı geldi! ABD'li dev banka tahminlerini paylaştı