İtirazlar sürüyor! Hangi il ve ilçelerde sonuçlara itiraz edildi?

31 Mart yerel seçimlerinin peşinden tartışmalı il ve ilçeler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunmuş oldu. İtirazlar sandık kurullarının peşinden sırayla ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu'na yapılabilecek.

Hatay'da, AKP adayı Mehmet Öntürk'e 345 bin 884 oy, CHP adayı Lütfü Savaş'a ise 342 bin 972 oy çıktı. Savaş, sonuca itiraz edeceklerini açıkladı.

İTİRAZLAR DEVAM EDİYOR

Kırklareli'nde, MHP adayı Derya Bulut ile CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu arasında 403 oy fark bulunmaktaydı. Seçimi kaybeden Kesimoğlu, 1924 oyun geçersiz sayıldığını belirterek itirazda bulunacağını ifade etti.

Kütahya'da, CHP adayı Eyüp Kahveci 602 oy farkla belediye başkanı oldu. Ancak MHP, seçimin iptali ve oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Ordu'da, AKP adayı Hilmi Güler yüzde 40,07 oy alarak 16 bin 138 farkla birinci parti oldu. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz, usulsüzlük olduğunu iddia ederek sonuçlara itiraz edeceklerini açıkladı.

İstanbul'un ilçelerinde de itirazlar yaşandı. Gaziosmanpaşa ve Beykoz'da AKP'nin itirazları kabul edilirken, Pendik'te CHP adayı Süleyman Tarık Balyalı oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu. Kütahya'nın Emet ilçesinde ise MHP, tüm oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde AK Parti ve CHP adayları eşit oy aldı ve belediye başkanı kura ile belirlendi. Bolu'nun Gerede ilçesinde iki akraba aday arasındaki yarış tartışmalara neden oldu. Kocaeli'nin Körfez ve Kandıra ilçelerinde de sonuçlar itirazlara neden oldu.

Tüm itirazların 14 Nisan'a kadar sonuçlanması bekleniyor, YSK'ya olan itirazlar için son tarih 10 Nisan olarak belirlendi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.