İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer Partisinden İstifa Etti

İYİ Parti Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu istifa etti. Demirer, parti yönetiminin stratejik hatalarını vurgulayarak ayrılığını duyurdu.

İYİ Parti'nin Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Demirer, parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve stratejik hatalar nedeniyle bu kararı aldığını belirtti. İstifasını sosyal medya üzerinden duyuran Demirer, parti lideri Meral Akşener'e başarılar diledi.

İYİ Parti'nin Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Demirer, paylaşımında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibinin yerel seçim öncesinde getirdiği işbirliği teklifini desteklediğini, ancak azınlıkta kaldığını belirtti.

Çoğu GİK üyesinin günümüz siyasetinin önemli bir ilkesi olan "kazan-kazan" stratejisini göz ardı ettiğine dikkat çeken Demirer, yerel seçimlerde alınan sonucun, hem parti yetkililerinin hem de teşkilatların beklentisinin çok altında kaldığını vurguladı.

Yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığın ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçimli olağanüstü kurultay kararı almasının ve aday olmayacağını açıklamasının kırılma noktası olduğunu belirten Demirer, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Merkez parti olmayı hedefleyen ve 6 yılda önemli başarılara imza atan İYİ Parti, hem genel seçimde hem de yerel seçimlerde yapılan stratejik hatalarla hızla gerilemekle kalmamış, izlediği politikalar ve söylemleriyle Türk milletinin beklentisi olan merkez parti olma hedefinden de hızla uzaklaşmıştır. Gelinen bu noktada İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyor ve partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e bundan sonraki hayatında her şeyin gönlünce olmasını diliyorum. Olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor