İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı'nın ifadelerini naif buldum"

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, TBMM'de düzenlenen yasama yılı açılış resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Partili milletvekilleriyle el sıkışmasını değerlendiren Dervişoğlu, TBMM'nin mehabetine uygun bir tavır sergilediklerini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu'nda gerçekleştirilen 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılış resepsiyonuna katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili milletvekilleriyle el sıkışmasını değerlendirdi. "TBMM, yasama yılı açılışında süreci doğru yönetiyor," diyen Dervişoğlu, "Milletvekilleri tarihin yüklediği sorumluluğu yerine getiriyor. Bugünkü durum benim için sürpriz değildi. Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle el sıkışması, geçmişte de görülen bir durum. Devlet Bey oraya gitmese de DEM Partililer zaten kendisine geliyordu. Siyasi parti sözcüleri bazen sınırları aşan açıklamalar yapabiliyor, ancak bu durum medeni ilişkileri etkilemiyor," şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayakta karşılanmasına ilişkin de, "Bugün belki bir eksiklik giderilmiştir diye düşünüyorum. Biz, TBMM'nin mehabetine uygun bir tutum sergiliyoruz. Milletvekilliği sorumluluğunu üstlenen tüm arkadaşlarımız da aynı duyarlılığı taşıyor," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasına yönelik bir başka soruya Dervişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadelerini naif buldum. Diğer konuşmalarına göre, siyasi gelişmelerdeki yumuşamanın kendisinden kaynaklandığını gösterir gibiydi. Ancak Türkiye'de doğruların dile getirilmesi için bazen keskin bir dil gerekli. Bozduğunuz şeyleri düzeltince takdir görmek mümkün, ama bu takdiri beklemek siyasette karşılığı olan bir şey değil. Biz, olup bitenlere bakarak siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz," yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.