İyi Parti kulisleri hareketli: Akşener’den Dervişoğlu’na destek iddiası

İYİ Parti’nin 27 Nisan’da yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunun tarihi yaklaşırken, parti kulisleri hareketleniyor.

Yerel seçimde aldığı yenilginin peşinden üst düzey istifalar ve Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmayacağı seçimli genel kurul kararıyla çalkalanan İYİ Parti'de tartışmalar bitmek bilmiyor. Şimdiye kadar dört isim adaylığını açıkladı. Kulislerde Akşener’in yeni dönemde de partide etkin bir isim olacağı konuşuluyor. Kongrede ise Akşener’in Dervişoğlu’nu destekleyeceği iddia ediliyor.

Şimdiye kadar Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, grup başkanı Koray Aydın, göç politikaları başkanı Tolga Akalın ve kurucular kurulu üyesi Günay Kodaz adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Akşener’in Dervişoğlu’nu desteklediği, Dervişoğlu’nun adaylık metnini de Akşener’in özel kalemi Esma Bekar’ın yazdığı öne sürülüyor. Ayrıca, kongrenin Aydın ve Dervişoğlu arasında kıran kırana bir mücadele içinde geçeceği öngörülüyor.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Akşener ile istişarede bulunup bulunmadığına ilişkin soruya "Ben yalnız genel başkanımızın hayır duasını aldım. Bundan spekülasyon çıkarılmaya çalışıldığına tanık oluyorum ve üzülüyorum" dedi. Fazla adayla kongreye gidilmesine ilişkin Dervişoğlu, "Bir bölünmeye vesile olmaz. Böyle bir vahşi rekabet alanı oluşmayacağına da inanıyorum" diye konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir
AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı
AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim hazırlığı
Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar