İyi Parti lideri Dervişoğlu: "İhtiyaç duyduğumuz yeni bir anayasa değil, yeni bir iktidardır"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesi talebine sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesine sert tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, canlı yayında Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını talep ettiğini belirtti ve bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savundu. Anayasa'nın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini belirleyen ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor.

Dervişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu talebi "Cumhuriyet’le, Türk’le, Türklükle ve Atatürk’le sorunlu terör sevici zihniyetin" bir hedefi olarak nitelendirirken, mevcut iktidarın tavizleri nedeniyle böyle bir durumun ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, yeni bir anayasa yerine yeni bir iktidarın gerekli olduğunu vurguladı ve Türk milletinin temel değerlerine bağlı kalınmasını savundu.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP yetkilileri de Yapıcıoğlu’nun açıklamalarına karşı çıktı. Özel, Yapıcıoğlu’nun açıklamalarını eleştirerek, CHP’nin seçim beyannamesini hatırlatarak cevap vermesi için 72 saat süre verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili herhangi bir değişiklik teklifinin olumlu olmadığını belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ise Yapıcıoğlu'nun talebini "boş ve beyhude" olarak değerlendirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.