İYİ Parti'de istifa depremi devam ediyor! İl başkanı da istifa etti

İYİ Parti'de 14 ve 28 Mayıs Genel Seçimlerinin ardından başlayan istifa dalgası devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti'de 14 ve 28 Mayıs Genel Seçimlerinin ardından başlayan istifa dalgası devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. 

Gülay, Zonguldak İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, genel başkanlık seçimlerinde Koray Aydın'ı desteklediklerini ve istifa etmeyi düşündüklerini, ancak seçilen Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun yapıcı konuşmaları sonrasında bu karardan vazgeçtiklerini belirtti. Ancak, 6'lı Masa sürecinden itibaren genel başkan düzeyinde yapılan eylemlerin parti felsefesinden uzaklaştığını ve halkın umutlarını zedelediğini ifade etti.

"SEÇİM SONUÇLARI ERİMEYİ DORUK NOKTASINA ULAŞTIRMIŞTIR"

Seçimlerde beklentinin altında oy alındığını söyleyen Gülay, çok sayıda üye istifasının yanında milletvekili istifaları ile seçimlerde beklentinin çok altında oy alınmasının partide erimeye yol açtığını belirterek, "Nihayetinde teşkilatların objektif tespitlerini dikkate almaksızın merkezden yapılan tercihler ile tespit edilen adaylarla girilmiş olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ülke genelinde alınan sonuçlar da erimeyi doruk noktasına ulaştırmıştır," ifadelerini kullandı.

‘HAYAL KIRIKLIĞI’

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, iktidarın hedeflerini ve projelerini vatandaşa yeterince anlatmak yerine, yapılan hatalara karşı sürekli savunma pozisyonunda kaldığını ve bu durumun partiyi yıprattığını ifade etti:

"Açıklamaya çalıştığımız olaylar üzülerek söylemek isteriz ki bizlerde büyük hüsran yaratmış, çalışma şevkimizi çok büyük ölçüde kırmış, beklentilerimizi ve partimize olan inancımızı maalesef boşa çıkarmıştır. Üzülerek söylemek isteriz ki toplumda da aynı hayal kırıklığının fazlasıyla yaşanmakta olduğunu görmekteyiz. Her alanda olduğu gibi siyaset alanında da söylem ve eylem birlikteliğini savunanlardanız. Bu itibarla; ifade etmeye çalıştığımız gerçekler sebebiyle, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak yaptığımız istişare toplantısı sonucunda vardığımız ortak karar üzerine İl Başkanı olarak şahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerimizin tümü 19 Eylül 2024 tarihi itibariyle görevlerimizden topluca istifa ediyoruz. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza bayrağı daha ileri taşıyacakları inancıyla şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi sunuyor ve başarılar diliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.