İYİ Parti'den Barış Yarkadaş’a suç duyurusu

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti yöneticilerinin “ihale aldıkları”nı iddia etmişti. İYİ Parti Yarkadaş hakkında “iftira” suçundan soruşturma açılması istemiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz; İYİ Parti ve parti yöneticilerini kastederek “ihale aldıkları” iddiasında bulunan eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş hakkında “iftira” suçundan soruşturma açılması istemiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Barış Yarkadaş geçtiğimiz gün tv100 kanalında İYİ Parti’yi ve İYİ Parti yöneticilerini kastederek aşağıdaki açıklamaları yapmıştı:

 

‘…şimdi siz HDP’li seçmenden yerel seçimde, HDP’li seçmenin oyunu alacaksınız, HDP’li seçmenlerin katkısı ile seçilen Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz Büyükşehir Belediyelerinden ihaleler alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler, konuşturmasınlar beni. HDP’lilerin verdikleri oylarla, onların verdiği katkıyla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlıklarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak ondan sonra da diyeceksiniz ki efendim biz HDP’yi meşru saymıyoruz…’ Programın 2 saat 42. dakikasında; ‘… Kardeşim, HDP’lilerin oyları ile seçilen belediyelerde daire başkanlıklarını, genel müdürlükleri kabul ediyorsanız, orada dağıtılan ihalelerden eşleriniz, dostlarınız, akrabalarınız ihaleler alıyorsa burada bir sorun yok da HDP’li bakan olunca mı sorun oluyor…’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza