İYİ Parti'den erkem seçim çağrısı: "Tarihi bugündür"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM'de yaptığı açıklamada erken seçim çağrısında bulundu. Türkiye'de kadın cinayetlerinin politik bir sorun haline geldiğini vurgulayan Kavuncu, AKP'nin 22 yıllık yönetiminin sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, erken seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kadın cinayetlerinin durdurulamayan bir sorun haline geldiğini belirterek, "Türkiye’de şiddetin her türlüsü politik bir hal almıştır. Bu ülkede en yetkili ağızlardan 'Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters' gibi ifadeler duyulmaktadır. Kadınların toplumsal hayatta yer alması istenmiyor. İş hayatına atılacak kadınlar hakkında ise çok olumsuz sözler söylenmektedir. Tüm bu gelişmeler, kadın cinayetlerinin politik bir sorun olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

Kavuncu, 22 yıldır ülkeyi yöneten AKP'nin sorunların sorumlusu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Suriyelilere mülk edinme karşılığı verilen vatandaşlıkların iptali için Danıştay'a başvurduklarını hatırlatarak, "İçişleri Bakanı, 729 bin Suriyelinin kayıtlı adreslerinde olmadığını söylüyor. Bu tehlikenin büyüklüğünü anlamak için bu rakamın çarpıcılığının altını çiziyorum" ifadelerini kullandı. Kavuncu, sığınmacıların sayısını doğru bir şekilde belirlemek için "Kapalı nüfus sayımı" yapılmasını önerdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki sorunlara da değinen Kavuncu, AKP'ye oy veren seçmene saygı duyduklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim için kabul edecekleri son tarihin Kasım 2025 olacağını söylemesine yanıt olarak, "Erken seçim için tarih, bugündür. Ülke artık yönetilemeyecek bir hale gelmiştir. Erken seçim pazarlığı yapmak ciddiyetsizliktir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.