İYİ Parti'li Çömez'den Şok İddia: Çinli Üretici TOGG'u Piyasadan Silecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez'den TOGG hakkında büyük bir iddia geldi. Mehmet Şimşek'in duyurduğu vergi paketinin 11. maddesine dikkat çeken Çömez açıklamalarda bulundu.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bildirdiği 'tasarruf paketi', bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek. Paketin 11. maddesi ise tartışmalara sebep oldu. İddialara göre paketin 11. maddesinde bazı elektrikli araç firmalarına imtiyaz sağlayacağı gündemde.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, katılmış olduğu bir canlı yayında, bu maddenin Çin merkezli BYD firmasına yarar sağlayacağını ve Türkiye'nin yerli otomobil markası olan TOGG'a zarar vereceğini iddia etti.

"TOGG'UN GELECEĞİ TEHLİKEDE"

Turhan Çömez, konuyla ilgili şunları söyledi: "Meclis’e bir tasarruf paketi ile ilgili sözde bir torba yasa getireceğiz. Bunlardan bir tanesi 11. madde çok net bir şekilde Çin'den gelmesi planlanan elektrikli araçla ilgili firmanın çok fazla imtiyaz sahibi olması. Bunun için yasa çıkartıyoruz biz. Akıl alır gibi değil. Göreceksiniz tarihe not düşüyorum. Bu durum 'TOGG'u büyük ölçüde hırpalayacak ve TOGG'un tarih sahnesinden silinmesine yol açacak bir imtiyazdır bu."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.