İyi Partili yönetici: "Son istifaları anlamakta zorlanıyoruz, bir el sürekli partiyi aşağı çekiyor"

Mayıs 2023 seçimlerinde 43 milletvekiliyle Meclis’e giren İYİ Parti, ortalama 1.5 yıl içinde 13 milletvekili kaybetti. Son olarak, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin istifaları, partideki ayrılıkların sürdüğüne işaret etti.

İyi Partili bir yetkili, yaşanan istifaların beklenmedik olduğunu ifade ederek, "Birileri sürekli partiyi zayıflatıyor" dedi.

Mayıs 2023 seçimlerinde 43 milletvekiliyle Meclis’e giren İYİ Parti, ortalama 1.5 yıl içinde 13 milletvekili kaybetti. Son olarak, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin istifaları, partideki ayrılıkların sürdüğüne işaret etti. Bu istifalarla birlikte İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 30’a düştü.

Parti içinde yaşanan bu gelişmelere ilişkin yönetimden çarpıcı açıklamalar geldi. Gazete Duvar'a konuşan İYİ Parti yetkililerinden bir yetkili, istifaların beklenmedik olduğunu belirterek, "Bu son istifaları anlamakta zorlanıyoruz. Beklemediğimiz ayrılıklardı. Sonuçta bir kurultay süreci yaşadık ve yeni bir yola çıktık. Genel başkanımız, parti içinde birlik ve bütünlük sağlamak amacıyla yoğun bir etkinlik yürütüyor. İç tartışmaları geniş ve şeffaf bir şekilde yapıyoruz" dedi.

Yönetici, partinin oy oranlarının düşük olmasına rağmen iyileşme sinyalleri aldıklarını altını çizdi:

"Oylarımız çok düşmüşken yeniden kıpırdanmaya başladık, yüzde 5-7’lik bir hareketlenme görüyoruz. Ancak olumlu gidişata rağmen devamlı bir darbe alıyoruz. Bir güzel çalışma adımı geliyor, peşinden hemen bir istifa. Bir el devamlı partiyi aşağı çekiyor."

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.