İYİ Parti’nin ardından Memleket Partisi üyelerinden de toplu istifa!

Memleket Partisi'nde 3'ü MYK olmak üzere birçok üye, İstanbul'da aday gösterme kararına tepki gösteren üyeler partiden istifa etti. İstifa eden kişiler CHP adayı İmamoğlu'nu destekleyecek.

Memleket Partisi'nin İstanbul'da aday belirleme sürecine tepki gösteren bir grup parti üyesi istifa etti. İstifalar, parti ile CHP arasında yapılan anlaşma sağlanamadığı için gerçekleşti. Parti, 17 Şubat'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamış, ancak bu karar pek çok üye tarafından kabul edilmemişti.

TOPLU İSTİFA

İstifa edenler arasında MYK üyeleri, PM üyeleri, İstanbul il yöneticileri ve ilçe başkanları bulunuyor. Bu kişilerin istifalarının ardından CHP'nin adaylarına açık destek verecekleri açıklandı.

İstifa eden parti üyeleri, Türkiye'nin iç ve dış politikalarında yaşanan sorunlara, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dair endişelerini dile getirdi. Ayrıca, parti içindeki demokratik süreçlerin yeterince işlemediği görüşünü paylaştılar.

Bu istifalar, CHP'nin yerel seçimlerde güçlü bir şekilde mücadele etmesini destekleyen bir adım olarak değerlendirildi. İstifalar, Türkiye'nin demokratik değerlerine ve Cumhuriyet'in kazanımlarına olan inancı koruma çabası olarak yorumlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam