İzmir açıklarında, 67'si çocuk olmak üzere toplam 145 göçmen kurtarıldı!

Çeşme, Dikili ve Foça ilçeleri ile Seferihisar ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 145 göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkartıldı. İşte haberin detayları...

İzmir'in Çeşme, Dikili ve Foça ilçeleri açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 145 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince karaya çıkartıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 29 Şubat günü gerçekleştirdiği operasyonlarda, Çeşme, Dikili ve Foça ilçeleri açıklarında fiber tekneler ve lastik botlar içinde kaçak göçmenler tespit edildi. Yakalanan 107 yetişkin ve 54 çocuk olmak üzere toplam 161 kişi, Sahil Güvenlik botlarıyla durduruldu.

Aynı gün, Seferihisar ilçesi açıklarında da bir grup kaçak göçmenin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Ancak Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 2 can salı içinde, 38 düzensiz göçmen bulundu. Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarılan bu kişiler arasında 13 çocuk vardı.

Sağlık kontrolleri ve gerekli işlemlerin ardından, toplam 145 göçmen İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi