İzmir Buca'da yangına karşı mücadele: Alevler yerleşim yerlerinde!

İzmir'de alevler yerleşim yerinde! Öğle saatlerinde başlayıp Buca'dan Gaziemir'deki ormanlık alana geçen yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Rüzgarın yönünü değiştirmesi sebebiyle farklı yönlerde yayılan yangın, Sarnıç Piknik Alanı civarında yerleşim birimlerine yaklaştı.

Gaziemir ile İzmir Buca arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Zafer ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını kurtarmak için Merkez Orman Müdürlüğü'ne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 motosiklet, 11 su tankeri, 4 buldozer, 4 yer ekibi ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangının kontrol altına alınması için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Vurucu Daire Başkanlığına bağlı TOMA'lara ait 5 helikopter de hazır bulunuyor.
Yangın nedeniyle bölgedeki arı kovanları ve ağıllar taşındı.

Rüzgarın yönünün değişmesi nedeniyle farklı yönlere yayılan yangın, Sarnıç piknik alanı çevresindeki köylere de sıçradı.

Yangının köylerin yakınında açıkça görülmesi üzerine Bölge Orman ve İtfaiye Teşkilatı ile TOMA bölgeye yoğunlaştı. Ağaçlarını ve evlerini şapkalarla ıslatan sakinlerin yoğun dumandan dolayı zor anlar yaşadığı öğrenildi.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın alanını inceledikten sonra basına yaptığı konuşmada, ekiplerin özel bir mücadele verdiğini, sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle zorluklar yaşandığını söyledi.

Duman, yangının bazı bölgelerde durduğunu ve soğutmanın gerçekleştiğini belirtiyor. Duman, operasyona belediyenin arama kurtarma ekibinin de dahil olduğunu söyledi.
Bölgede çimento fabrikasının bulunduğunu söyleyen Başkan Duman, bunda bir etki olduğu iddiasının doğru olmadığını sözlerine ekledi.

HIV'li kişiyi iyileştirmeye çalıştı
Sarnıç'ta falcı olan Kemal Korkmaz, çıkan yangında valizlerinden 80'inin yandığını, 20 ila 30 valizini kurtarabildiğini belirterek, "Yapılacak bir şey yok. Harcadığım para az değil. 500.000'den fazla valizim yandı, her şey yeni. " Bu bölgede çıkan yangından etkilenen
köpek, motosikletle çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Adnan Menderes Havalimanı yakınında çıkan yangın ve yükselen dumanlar nedeniyle hava trafiği aksayarak normale döndü.

Havalimanındaki huzursuzluk nedeniyle çok sayıda yolcunun olduğu biliniyor.

ÇIKIŞ GÜCÜ Sarnıç Mahallesi
'de önleyici tedbir olarak elektrik yangını uygulandı. Yangının çevredeki evleri tehdit etmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri, sakinleri bölgeden uzaklaştırdı.

 

Orman ve İtfaiye Bölge Müdürlüğü ile TOMA, yangının evlere sıçramaması için yangınla evler arasına baraj yaptırdı.
Yangının yoğunlaştığı Sarnıç İlçesi Çamlık Caddesi'nde
güvenlik güçleri evleri boşaltmaya başladı.

Gece görüş helikopterlerinin sebep olduğu yangınlar.
Ekipleri tarafından
İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Valisi Tuğgeneral Osman Kılıç'a brifing verildi.

Bölge Orman Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin bölgedeki yangına müdahalesi sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.