İzmir Faciasına İlişkin Yeni Detay! Son dakika!

Son dakika! İzmir'deki sağanak sonrası elektrik akımına kapılarak yaşamını kaybeden iki vatandaşın bulunduğu yerde araştırmalarda bulunmuş oldu. Çınarlı Mutlu, "Kablosu 80 santim derinlikte olması gerekirken, gördüğümüz kadarıyla 30 santimde yapılmış"

Kentte dün  sağanak yağış sonrası elektrik akımına kapılan 2 vatandaşın hayatını kaybettiği olay yerinde yapılan incelemede Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çinrul Mutlu da görev aldı. Burada yetkililer ve sokak sakinleriyle bir araya gelen Mutlu, basına açıklama yaptı.
 "Yağmurda şehirde dolaşırken oldu.
 Affedilecek bir şey yok.
 Zaten bunun üzerinde çalışmaya başladık. Ben buna "kaza" diyemem.
 İnsanlar ve mühendisler bu cinayetin neden meydana geldiğini çözmeye çalışıyor. Biz de onu bekliyoruz.
 Bu olayın sorumlularını takip edeceğiz. Şehit vatandaşlarımızın hakları için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Her zaman "Dayanıklı şehirler, güvenli şehirler" dedik. Bunun için çalışmaya geldik. Çalışma çoktan başlamıştı.
 "Bunu hızlandırmak ve yavaş yavaş güvenli ve dayanıklı bir konak inşa etmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
 Mutlu, sahadaki ilk bulgularla ilgili olarak "Standartların altında derinliklerde çalışma yapıldığı anlaşılıyor" dedi. "Görebildiğimiz kadarıyla kablo 80 santimetre derinliğinde olması gerekirken 30 santimetre derinliğinde.
 Ayrıca yalıtımı da zayıf görünüyor.
" "Elbette bu hatayı kimin yaptığını, nasıl yapıldığını öğreneceğiz." dedi.

 ''Burada asla ticari çıkar olmamalıdır'' Yerel işletmelerin elektrik dağıtım şirketine yönelik şikayetlerini değerlendiren Mutlu, şunları söyledi: Konak'ta birlikte neler yapabiliriz?" Daha güvenli bir Konak için yatırıma devam. Onlardan bunu yapmalarını istedik. Bildiğiniz gibi bu elektrik dağıtımı şu anda özelleştirilmiş ama bir kamu hizmeti... İnsan odaklı hizmetler asla kar odaklı olmamalıdır. Aslında bu hizmet doğrudan bir kamu hizmetidir. Bu  hafta onlarla tekrar buluşmayı planlıyorum. "Konak Şehri'nin ve halkının güvenliğini ön planda tutan yatırımlara hız vermeye devam edeceğiz.'' Sokak tüccarı Ahmet Güner,  ''Özelleştirmeden sonra yatırım olmadı'' dedi.
 Olayın  tanığı değilim ama olayın yaşandığı yer tam bir kaos.
 Biliyorum, bizzat gördüm.
 Elektrik kaçağından dolayı suyun kaynadığını da gördüm.
 Sonuçta dün gece iki hayat kaybedildi. Şu anda üzerinde çalışıyorlar, bakalım çözebilecekler mi? Bu noktada  muhtemelen yıllardır plansız ve inşa edilmemiş sistem ve hatlar mevcuttu. Kasım ayında  sel felaketi yaşandı. Ancak ortalama  10 gün elektriksiz kaldılar. Buradaki ekip yeterli olmayınca şehir dışından da ekipler geldi. O zamanlar dükkan sahiplerine elektrik sağlamak için her transformatörden elektrik kabloları çekiliyordu. Bu nedenle her zaman güvenli olmaktan uzaktır.
 Gördüğünüz gibi ekip düzgün çalışmıyor ve işini yapmıyor.
 Elektrik özelleştirmesinden sonra bu konuda herhangi bir  yatırım yapılmadı. Bu nedenle trafo veya iletim hattı bakım veya onarımına gerek yoktur. Bunların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.
 ``İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.'' Güner, şöyle devam etti: Ben de  günde onlarca kez oraya gidiyorum.
 Özellikle aktif hatlar. Bu, daha  sağlam bir şekilde onarmanız veya tekrar hasar görmesini önlemek için önlem almanız gerektiği anlamına gelir.
 Feribotlar buraya her 30 dakikada bir geliyor. Piyasada yüzlerce kişi bu hattı kullanmaya devam ediyor.
 "Çok şey oluyor. Bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.