İzmir Konak'ta iki kadın cinayeti işlendi

İzmir'in Konak ilçesinde aynı gün içinde iki ayrı kadın cinayeti meydana geldi. İddialara göre, S.M. boşanma aşamasında olduğu eşi Gülsüm M'yi bıçaklayarak öldürdü. İzmir Konak'ta iki kadın cinayeti..

Bu arada R.K. Ayrı yaşadığı eşi Fatma K.'yi tabancayla başından vurarak yaşamına son verdi.

Edinilen bilgiye göre, Duatepe Mahallesi'nde yaşanan ilk olayda Gülsym M., boşandığı kocasını bıçakladı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Gülsym M., tüm tedbirlere rağmen kurtarılamadı. Cinayet zanlısı S.M. Olay yerinden kaçtı.

Aynı gün başka bir vakada R.K. ayrı yaşadığı karısı Fatma K.'yi tabancayla başından vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Fatma K. da hayatını kaybetti. Kaçan zanlı R.K. ise tutuklandı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sosyal ağlarda derin üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Mutlu, şöyle konuştu: "Bir acıdan diğerine dinmeden uyandığımız günler yaşıyoruz. Geçen haftaki acı haberle kadın öldürmenin acı durumunu bir kez daha gördük. Bu sefer de kız kardeşlerimiz Gülsym ve Fatma hayatını kaybetti. Erkek şiddeti nedeniyle Konak ilçemiz En yakın akrabalarının "eş"inin yanı sıra... Daha genç yaşta elimizden alınan kız kardeşlerimizin acısını ve öfkesini de taşıyoruz. Bu yeterli! "Kadın cinayetlerini önlemek için 'İstanbul Sözleşmesi bizi yaşatacak' diye bir kez daha haykırıyoruz" dedi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.