İzmir yangınını defineciler çıkarmış

İzmir Karşıyaka'da Yamanlar Dağı'nda 13 Ağustos'ta çıkan orman yangını, 2 bin 196 hektar alanda etkili oldu. Yangının tarihi eser kaçakçılığı nedeniyle çıktığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı, 5'i tutuklandı. Yangında 17 ev yandı, 105 ev tahliye edildi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda 13 Ağustos'ta başlayan orman yangını, 2 bin 196 hektar alanı etkiledi. Yangın, TRT vericisinin alt tarafında bilinmeyen bir nedenle başladı ve yoğun müdahalelere rağmen 15 Ağustos’ta tam olarak kontrol altına alınamadı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yayıldı ve geniş bir alana yayıldı. Yangında 17 ev tamamen yandı, 105 ev tahliye edildi ve 44 iş yeri boşaltıldı. Karşıyaka’dan Bayraklı ve Çiğli ilçelerine yayılan yangın, kent genelinde duman oluşturdu. Yangının kontrol altına alınması 5 gün sürdü.

Yangının çıkış sebebini araştıran Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı detaylı inceleme sonucunda 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, yangının meydana geldiği bölgede tarihi eser kaçakçılığı amacıyla kaçak kazı yaptığı ve yangına neden olduğu iddia edildi. Yapılan aramalarda, 40 tarihi eser olduğu değerlendirilen obje, imitasyon banknotlar, polis emeklileri derneği üyelik kartı, polis gazetesi kimlik kartı, polis araç tanıtım kartı ve sahte pasaportlar ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden E.Y., S.K. ve M.İ. 'Taksirle yangına neden olmak' ve 'Kaçak kazı yapmak' suçlamalarıyla, D.Y. ve A.S. ise sadece 'Kaçak kazı yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.