İzmir, yıllık kira artış oranlarında İstanbul ve Ankara'yı geçti!

Bahçeşehir Üniversitesi BETAM ve Sahibinden.com'un raporuna göre, Türkiye genelinde kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı Eylül 2024'te yüzde 45,2’ye geriledi.

Bahçeşehir Üniversitesi BETAM ile Sahibinden.com’un 2024 Eylül verilerine göre, Türkiye genelinde kiralık konut fiyatlarında yıllık artış hız kesse de, İzmir yüzde 56,3 ile en yüksek artış oranını gördü. İstanbul’da yüzde 46,2, Ankara’da ise yüzde 51,3 oranında kira artışı yaşandı.

Konut piyasasına ilişkin 2024 Eylül ayı verileri açıklandı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ile Sahibinden.com işbirliğiyle hazırlanan raporda, kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki değişimler öne çıkıyor.

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Eylül ayında yüzde 45,2’ye gerilerken, en yüksek kira artış oranı İzmir’de yüzde 56,3 ile kaydedildi. İstanbul’da bu oran yüzde 46,2, Ankara’da ise yüzde 51,3 olarak gerçekleşti. 

Satılık konut ilanlarında metrekare cari fiyatlarındaki yıllık artış oranları ise İstanbul’da yüzde 20,8, Ankara’da yüzde 22,4, İzmir’de yüzde 26,6 seviyelerinde bulunuyor. Buna rağmen reel konut fiyat endeksi 2023 Temmuz'dan bu yana düşüş gösteriyor. Eylül 2024’te İstanbul’da endeks 1,3 puan, Ankara’da 0,8 puan, İzmir’de ise 1,9 puan azaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.