İzmir'de 'Dünya Çevre Günü' yürüyüşü

İsveç'in Stokholm kentinde, 1972 yılında yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda ilan edilen '5 Haziran Dünya Çevre Günü' İzmir'de de kutlandı. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş sonunda,...

İsveç'in Stokholm kentinde, 1972 yılında yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda ilan edilen '5 Haziran Dünya Çevre Günü' İzmir'de de kutlandı. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş sonunda, İzmir'deki çevre sorunlarının tartışıldığı bir de forum yapıldı. İzmir Çevre Platformu (İZÇEP), Ege ÇEVRE ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Konak Belediyesi Kent Konseyi ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) düzenlediği yürüyüş, Alsancak'taki ÖSYM binasının önünden başlayıp Alsancak Vapur İskelesi'nde sona erdi.

Ellerinde, 'Su hakkımız', 'Rüzgar yaşamdan yana essin', 'Zehir içmek, zehir solumak istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan ve 'Doğayı hor gören, geleceği zor görür' sloganı atan yaklaşık 300 kişi, ardından Alsancak Vapur İskelesi önünde yapılan, İzmir ve yöresindeki çevre sorunlarının tartışıldığı panele katıldı. HDP'nin Afrika kökenli İzmir milletvekili adayı Yalçın Yanık da, yürüyüşe ve panele katılanlar arasındaydı. 

Yaklaşık 2,5 saat süren panel sonrasında Dünya Çevre Günü etkinlikleri sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Araçların Ön Panelindeki Gizemli Çıkıntı: Güneş Sensörü!
Tokat'ın Gurme Sırrı: Asma Yaprağı Sarmanızı Taze Tutmanın Yolu!
Türkiye fazla mesaide zirvede
Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum